Att spela golf är ett nöje som delas av många i Sverige och över hela världen. Många spelar golf för att göra något avslappnat och roligt efter jobbet eller på helgen. Andra spelar golf på professionell nivå och deltar i tävlingar, både nationella och internationella sådana. Om man är en golfspelare som spelar för sin egen skull, inte professionellt, kan man kombinera semesterresor med golfspelande. Golfresor har blivit mer och mer förekommande i resebranschen och det finns mycket att välja på. Det finns fantastiska golfbanor i många länder och detta kan kombineras med sol och bad. Golfresor är bra kombinationsresor för hela familjen.

Golfresor i olika länder

Det finns oändligt många golfresor att välja på. Om man vill åka långt, kan en golfresa till Dubai vara vad man är ute efter. Man kan köpa en golfresa som kombinerar både strand, shopping och sightseeing samtidigt som man har tillgång till flertalet 18-hålsbanor. Transfer till och från golfbanorna ingår i paketen, samt även del i en golfbil, som man kan ta sig runt på banorna med. Man kan även beställa en golfresa till resmålet Abu Dhabi, där klimatet är behagligt året om, men kanske framförallt på vinterhalvåret för oss från norra delen av Europa. Medeltemperaturen i januari är 24 grader jämfört med 40 grader i augusti.

Man kan även resa i Europa och hitta fantastiska golfbanor att spela på. Många människor åker till Spanien på semester oavsett om man spelar golf eller ej. Här hittar man sevärdheter, god mat, behagligt klimat och vacker natur. För golfresor till Spanien brukar man åka till Marbella som ligger långt söderut på östkusten av fastlandet. Andra städer i Spanien är Barcelona och Alicante som erbjuder bra golfmöjligheter kombinerat med annat för hela familjen. De bästa golfbanorna ligger utmed kustbandet längs områden som Costa del Sol och Costa Blanca. Spanien är klassat som det största golfresemålet i Europa tack vare bra kvalitet på golfbanorna och att det är prisvärt.

Det finns många golfresor att välja på.

Golf- och whiskyresor

Golfresor kan också kombineras med ett annat intresse. Man har sedan en tid tillbaka erbjudit resor till Skottland där man kombinerar de två stora nöjena golf och whiskyprovning. Både golf och whisky är något som Skottland är världsberömt för, så en resa dit är att rekommendera. Om man bestämmer sig för att beställa en kombinerad golf-och whiskyresa är det viktigt att göra upp en bra planering för den tiden man är där. Boka besök på de destillerier som man vill besöka och gör det till en heldag i stället för att försöka att göra båda aktiviteterna under en och samma dag.

Det är rekommenderat att dela upp dagarna i antingen whiskyprovardagar eller golfdagar för att få ut maximalt av din resa. Det finns många destinationer i Skottland man kan välja på när det gäller golfresor. Rekommenderade golfbanor är The Machrie, North Berwich West, Boat of Garten och banor på East Loathian-kusten. När man packar sin golfväska bör man använda en golfväska som kan stå emot eventuella smällar. Packa ner handdukar bland klubborna som gör bagen mer stöttålig. Glöm inte att boka specialbagage om man flyger reguljärflyg eftersom golfbagen räknas som skrymmande.

Golfresor till olika länder

Golfresor är något som blir mer och mer populärt hos golfspelare. Här kan man förlänga säsongen genom att åka till ett annat land med ett mer behagligt vinterklimat. Man kan boka golfresor på långväga destinationer eller på närmare håll. I Abu Dhabi och Dubai kan man spela på vackra golfbanor samtidigt som man kan få strand, shopping och sightseeing på sin resa. Om man inte vill resa så långt, finns många alternativ i Europa. Spanien anses vara det främsta golflandet med hög kvalitet på sina golfbanor samt att det är väldigt prisvärt. Om man vill kombinera golfresan med whiskyprovning, bör man åka till Skottland som är det främsta alternativet när det gäller en sådan resa.