Golf är en fantastisk sport. Den är både spännande och trevlig samtidigt. I korthet kan man säga att sporten går ut på att med minsta möjliga antalet slag få ner en boll i ett hål. För att lyckas med det använder man golfklubbor och en golfboll. Man spelar på stora gräsytor med diverse hinder i form av skogar och sandgropar, så kallade bunkers. Man får bra kondition av att regelbundet spela golf. För den som gillar materialsporter är det en utmärkt sport. Att köpa nya golfklubbor till sitt set är en extra krydda. Dessutom är det en social sport. Du får gott om tid att umgås och prata med dina vänner medan du spelar. Sporten kräver mycket träning om man ska bli duktig.

Golf tar tid att lära sig

Att lära sig spela golf riktigt bra tar lång tid. Men för den som vill komma igång på amatörnivå räcker det väldigt långt att gå en nybörjarkurs. De flesta golfklubbar anordnar regelbundet nybörjarkurser. För att få börja spela golf självständigt ska man ha nått en viss nivå på sitt spel och klarat av ett teoriprov. De allra flesta som provar på brukar klara denna grundläggande nivå. När du gått nybörjarkursen och känner att du behöver lära dig mer finns det fortsättningskurser att gå. Men det bästa och roligaste sättet att lära sig är att gå många rundor tillsammans med sina vänner. På det sättet kan man både lära sig regler och få många bra tips på hur man kan förbättra sitt spel.

Något av det viktigaste att lära sig när det gäller golf är att få till en bra och stabil sving. Det innebär att kunna slå ett hyfsat långt och rakt första slag. Klarar man det har man kommit väldigt långt. Sedan är det viktigt att öva på det så kallade närspelet. Närspelet är det som sker nära hålet. Där slår man kortare slag på väldigt kortklippt gräs. Man brukar kalla detta för att man puttar på green. Green är området närmast hålet. Att putta är att slå korta slag på green där bollen löper längs marken. Dessa slag är väldigt avgörande för ens resultat. Därför är det viktigt att lägga mycket tid på att träna dessa.

Golf är en givande hobby

Golf är en utmanande sport

Golf är en givande hobby på många sätt. För det första är det väldigt hälsosamt att komma ut i naturen och röra på sig. En golfrunda innebär en ganska lång promenad på några timmar. Detta är väldigt bra motion som ger bra kondition. Man tränar också sina muskler när man svingar. För det andra är det en väldigt social sport. Många spelar tillsammans med sina bästa vänner och tack vare det lugna tempot finns det gott om möjligheter att föra längre samtal. Många stannar också till på klubbhuset och äter middag tillsammans eller dricker något gott före rundan. Dessutom träffar man ofta nya vänner på golfbanan då man delar intresset för sporten.

Golf är en stor sport i stora delar av världen, inte minst i Sverige och i USA. Tidigare var golf en sport för de rikaste men det har mer och mer blivit en folksport. Det gäller i så väl Sverige som i USA. Totalt var det cirka 57 000 personer som började eller återupptog golfspelande under år 2016. Antalet aktiva medlemmar ökade med cirka 10 000 till totalt cirka 500 000. Faktum är antalet aktiva medlemmar kontinuerligt har ökat sedan hösten 2013. I USA var antalet aktiva golfspelare 2016 cirka 29 miljoner människor. I USA bor cirka 320 miljoner människor. Det innebär att cirka 10 % av USA:s befolkning spelar spelet. I Sverige är det cirka 5 % av befolkningen. Sporten är alltså något större i USA än vad den är i Sverige.

De främsta golfbanorna i Sverige

Följande tolv golfbanor brukar räknas som de främsta i Sverige, Bro Hof Slott, Falsterbo Golfklubb, Halmstad Golfklubb (Norra banan), Sand Club, Ullna Golf Club, Barsebäck Club, Visby Klubb, PGA Sweden National, Lakes Course, Vasatorps Golfklubb, Frösåker Golf Club, Ljunghusens Golfklubb, Orust Golfklubb. Nu kommer vi beskriva några av dessa lite närmare. På Bro Hof spelar man internationell toppgolf. Nordea Masters har spelats här fem gånger. Internationella spelare var väldigt nöjda med spelet. Banan är svår för proffsen men ändå möjlig för amatörer att klara av. Falsterbo erbjuder mycket vackra omgivningar och är lika rolig att spela året runt.

Halmstads norra bana erbjuder en tuff utmaning för dig som älskar golf. Här kommer man nära djur och natur och känner vinden från havet. Vår Prins Bertil tyckte verkligen om sina golfrundor här. Damtävlingen Solheim Cup spelades här 2007. Man tröttnar aldrig på denna bana. Den designades på 1930-talet av Rafael Sundblom. På sin tid var han en av de främsta banarkitekterna. En fantastisk bana helt enkelt!